Actueel overzicht vergoeding Dexamfetamine door zorgverzekeraar CZ

Onderstaande reacties hebben wij binnengekregen via e-mail of via de Twitter webcare. Een overzicht van de reacties van alle zorgverzekeraars is te vinden op onze pagina vergoedingsoverzicht. Wij schrijven de zorgverzekeraars regelmatig aan en plaatsen de reacties zodat voor iedereen inzichtelijk is wat het beleid is inzake de vergoeding van Dexamfetamine.

Van: Spitsbaard, Sasja [mailto:[email protected]]
Verzonden: donderdag 23 juni 2016 10:03
Aan:@dexamfetamine.nl
Onderwerp: CZ/OHRA/DL dexamfetamine 2,5

Goedemorgen, 

Zojuist heb ik telefonisch contact gehad met **** ******* over vergoeding van dexamfetamine 2,5 door CZ. Op jullie site https://www.dexamfetamine.nl/vergoedingsoverzicht/ staat bij de vraag ‘Wordt 2,5 mg vergoed ongeacht dosering?’ dat CZ dit vergoed. Deze informatie is echter niet juist. De doorgeleverde bereiding van dexamfetamine 2,5 mg wordt uitsluitend vergoed indien de verzekerde een voorschrift heeft waaruit blijkt dat hij/zij de dosering 2,5 mg daadwerkelijk nodig heeft (bijvoorbeeld 2 maal 2,5 mg/dag).  

**** gaf aan dat zij deze informatie niet kan verwerken op de site dexamfetamine.nl. Kunt u svp zsm de informatie op uw site aanpassen, zodat duidelijk is dat CZ/OHRA/Deltalloyd dexamfetamine 2,5mg niet vergoed wanneer de dosering een andere sterkte laat zien.

***** heeft informatie dat minister Schippers gisteren tijdens het algemeen overleg gezegd heeft dat dexamfetamine 2,5mg gedoogd zou worden en dat de zorgverzekeraars hier op aangesproken worden. Ik zal dit zeker nagaan bij onze beleidscollega’s, maar voor alsnog is het doorleveren van dexamfetamine in de situatie dat er ook een geregistreerd alternatief is niet toegestaan volgens de Europese richtlijn en de daarop gebaseerde Geneesmiddelen wet. 

Met vriendelijke groet,

Sasja Spitsbaard

Procesondersteuner Farmacie

Afdeling Declaraties

Tel: *********

www.cz.nl/zorgaanbieders

@OnTheJazzz Goede vraag, Michel. De overheid heeft Amfexa 5mg vanaf 1 mei 2016 opgenomen in het GVS (geneesmiddelen vergoedingsysteem) 1/4

@DureDexNietFlex De eigen bijdrage van AMfexa 5 mg is vanaf 1 mei 2016 ongeveer € 24,- per 30 stuks. In een beperkt aantal aanvullende 1/3
— cz zorgverzekering (@cz_nl) April 28, 2016

Laat ook je stem horen!

Al 21902 mensen gingen je voor. Alleen je voornaam en organisatie worden op de site vermeld.

Petitie Burgerinitiatief

  

[your signature]


21,902 signatures = 55% van doel
0
40,000

Deel deze actie met je vrienden