Vergelijking vergoedings Dexamfetamine zorgverzekeraars Nederland

Wij zoeken voor elke zorgverzekeraar uit wat per 1 mei 2016 het nieuwe beleid voor de vergoeding van Dexamfetamine is. Wij benaderen via onze Twitter account @DureDexNietFlex doorlopend alle zorgverzekeraars. Hieronder vind u antwoord op de volgende vragen:

  • Door welke zorgverzekeraars wordt ook na 1 mei de apotheekbereiding Dexamfetamine 2,5 en 5 mg vergoed?
  • Wordt Dexamfetamine 10 mg tabletten ook vergoed na 1 mei?
  • Wordt Dexamfetamine met langzame afgifte (retard van de regenboogapotheek) ook vergoed na 1 mei?
  • Hoeveel moeten ADHD’ers na 1 mei zelf bij betalen voor 30 stuks Amfexa in het basispakket en aanvullende pakketten?

Het KNMP heeft laten weten dat na 1 mei de doorgeleverde bereiding Dexamfetamine 2,5mg in aanmerking komt voor vergoeding volgens de G-standaard.

Ja, volgens de G-Standaard wordt dit product na 1 mei vergoed.
De zorgverzekeraars vinden dexamfetamine 2,5 mg een rationele farmacotherapie, omdat de 5 mg niet nauwkeurig gebroken kan worden. De breukstreep van de Amfexa 5 mg is alleen om het breken te vereenvoudigen, zodat het inslikken makkelijker gaat. 

Daarnaast heeft minster Schippers als reactie op de motie van Gerven laten weten dat alle 2,5 mg Dexamfetamine gedoogd wordt en zorgverzekeraars deze 100% moeten vergoeden, mits de arts dit op het recept zet.

Vanaf 1 mei kost een verpakking van 30 stuks Amfexa €27,18, hiervan wordt €3,63 vergoed via het GVS uit de basisverzekering. Deze vergoeding spreekt wel eerst uw eigen risico aan. De bijbetaling zal dan €23,55 per 30 stuks bedragen. Als een zorgverzekeraar in onderstaand overzicht een eigen bijdrage noemt bedraagt deze dus €23,55.

Als u ontbrekende informatie heeft over het beleid van uw zorgverzekeraar kunt u deze met ons delen middels het contactformulier aan het einde van deze pagina.

[gdoc key="https://docs.google.com/spreadsheets/d/17PvV4k7a6zSphm4QFrMPoMjP8B9-ye9Ba1kv_zx08Wc/edit#gid=410604124" dataTables_filter="false" datatables_paging="false" datatables_stripe_classes="false" datatables_info="false" datatables_ordering="false" class="viewtable"]

Klopt er iets niet of heb je meer informatie?

Mail ons