Tweede registratie Dexamfetamine op komst

Amfexa © heeft er binnenkort een concurrent bij; de firma Tiofarma heeft ook de registratie van Dexamfetamine 5 mg goedgekeurd gekregen. Deze informatie is ons recentelijk ten gehore gekomen.

Dat houdt dat er twee geregistreerde varianten Dexamfetamine op de markt komen en de eerste concurrent van Eurocept zich aanbiedt. Alhoewel dit een gunstige uitwerking op de prijs zal hebben, is het voor ons belangrijk dat de vergoeding van de medicatie wel in de basisverzekering moet vallen.

We hebben doorgekregen dat het product in de herfst op de markt komt. De prijs is nog niet bekend, maar zal niet boven Amfexa © komen te liggen.

Mocht Tiofarma ons vragen wat wij een juiste prijs vinden: niet duurder dan € 3,85 per 30 stuks, of 13 cent per pil. Door het Methylfenidaat cluster wordt alle medicatie tot de prijs van Methylfenidaat vergoed,€ 3,85 voor een doosje 30 stuks 10 mg, wat overeenkomt met een dosisequivalent van 30 stuks 5 mg Dexamfetamine. En daar de magistrale bereide Dex in die prijsklasse viel hoefden we niet bij te betalen. Dus alles daarboven vinden we te duur. 

Het blijft dus belangrijk om de petitie te tekenen! Wij gaan ongeacht de prijs voor 100% vergoeding van ADHD medicatie, ongeacht de marktontwikkelingen.

Laat ook je stem horen!

Al 22068 mensen gingen je voor. Alleen je voornaam en organisatie worden op de site vermeld.

Petitie Burgerinitiatief

%uw handtekening%

You can add formatting using markdown syntax - read more
22,068 handtekeningen = 55% van doel
0
40,000

Deel deze actie met je vrienden