Persbericht: Ook Zorg&Zekerheid vergoed per direct alle ADHD medicatie van de Regenboog Apotheek

Zorgverzekeraar Zorg&Zekerheid heeft naast DSW aangegeven per 2016 alle varianten van de ADHD-medicatie van Regenboog Apotheek te vergoeden. De medicatie wordt daarmee 100% vergoed uit de basisverzekering zonder eigen bijdrage voor iedereen die bij Zorg&Zekerheid is aangesloten. 

De vergoeding heeft betrekking op alle medicatie die door de Regenboog Apotheek zelf (magistraal) wordt bereid. Het gaat hierbij dus om de medicijnen:

 • Methylfenidaat retard
 • Dexamfetamine en dexamfetamine retard
 • DEXmethylfenidaat en DEXmethylfenidaat retard

Het volledige bericht van de Regenboog Apotheek is hier na te lezen: https://www.dexamfetamine.nl/wp-content/uploads/2016/11/Zorg-en-Zekerheid-vergoedt-alle-ADHD-medicatie-in-2016-2017.pdf.

Omdat de Regenboog Apotheek per post bezorgd kunnen alle inwoners van Nederland gebruik maken van de medicatie van de Regenboog. Lees hier het volledige persbericht van DSW na. Op de pagina https://www.dexamfetamine.nl/vergoedingsoverzicht/ houden we een totaal overzicht van alle zorgverzekeraars bij. Binnenkort volgt vanuit ons een advies voor 2017.

3 antwoorden
 1. Tommy
  Tommy zegt:

  Hallo,
  Even om te checken, wordt het medicijn Dexamfetamine 2,5mg dus vergoed zonder eigen bijdrage en zonder je eigen risico op te maken vanuit de basisverzekering. Of dat je alsnog de medicijnen betaalt met je eigen risico tot deze op is. En zit er verschil in om direct van de magistrale bereider te bestellen of via eigen apotheek die het ook van de magistrale bereider inkoopt?

  Groet

  Beantwoorden
 2. Arjen
  Arjen zegt:

  Even een opmerking, niet om bijdehand te doen maar per 2016? 2016 duurt nog maar een week of 5/6. Is het dan zo dat deze afspraken volgend jaar ook nog gelden of is dat afwachten? Ik ben benieuwd of er meer zorgverzekeraars deze afspraken overnemen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *