Overzicht status vergoeding Dex en Amfexa na 1 mei

We zijn heel hard bezig om bij alle zorgverzekeraars na te gaan wat de status is van de vergoeding van Amfexa en andere Dexamfetamine na 1 mei. We houden de antwoorden bij op deze pagina. We willen ook iedereen oproepen om antwoorden die mensen zelf al hebben gehad op deze pagina in te sturen zodat wij die met iedereen kunnen delen.

19 antwoorden
 1. Linda
  Linda zegt:

  Eindelijk kan mijn apotheek weer aan de 2.5 komen en nu… doet zorg en zekerheid weer moeilijk! Ik heb mijn recept door mijn arts laten verlagen van 3 x dgs 5 mg naar 4 x dgs 2.5 mg
  Nu willen ze dat waarschijnlijk mooi niet gaan vergoeden om dit is om “de kosten te omzeilen”!!!!!! Ja wat willen ze nou???? Ik verlaag verdorie mijn dosis om dat ik toch IETS nodig heb!!!!
  Ik ben zooooooooo boos! Ze weten niet half wat ze “ons” aandoen met dit geneuzel!!!
  Mijn man en ik hebben allebei dexamfetamine voor onze adhd… die kosten per maand zijn gewoon niet te betalen! We lopen nu maar wat aan te rommelen met concerta en de laatste beetjes dexamfetamine. Alles door elkaar en dubbele dosis concerta enz om maar een beetje te kunnen functioneren op t werk. Want ik de tijd dat ze “er mee bezig zijn” hebben wij beide kans om onze baan kwijt te raken… onze kindjes lijden eronder want de sfeer thuis wordt er niet beter op. En mijn man kan zonder medicatie zijn woede maar moeilijk beheersen… Met misschien wel alle gevolgen van dien….
  DIT KAN TOCH ZO NIET LANGER??
  En dan is het debat PAS op de 22ste weer… dat voelt nog zooooo ver weg…. wat een hel dit!!!!

  Beantwoorden
  • Martin Huiskes
   Martin Huiskes zegt:

   Beste Mensen,
   Ik heb j.l. april 2016 prima zaken kunnen doen met mijn zorgverzekeraar CZ om mijn dexamphetamine sulfaat 5mg volledig vergoed te krijgen. CZ was zeer coulant en praktijkgericht en patientgericht bezig naar mij toe als polishouder. Er werd zelfs een uitzondering gemaakt, n.l. midden in het polis-jaar werd mijn polis ten gunste van mij en mijn dex-medicatie omgezet naar een uitgebreidere polis, waardoor ik maar euro 24,00 p/mnd meer betaal. Hierdoor is mijn dexamphetamine 5mg (onder merknaam Amfexa) volledig vergoed. Moraal van het verhaal: Ga met je zorgverzekering in onderhandeling over een complete vergoeding en ze willen best een uitzondering maken.

   Ik gebruik nu vanaf april 2016 Amfexa (=dexamphetamine sulfas 5mg) en kan dus de medicatie na 3 maanden evalueren. Hoewel Amfexa en Dexamphetamine 5mg (van Farmaline Oldenzaal) dezelfde hoeveelheid dexamphetamine sulfas 5mg in tuin tabletten produceren, lijkt het er sterk op dat Amfexa veel minder sterk is dan de Dex van Farmaline. Na wat gegoogle kwam ik meer van deze reacties tegen van gebruikers. Het enigste wat ik kan bedenken is het feit dat er in Amfexa 3 andere reststoffen (supplementen) zitten die de werking van de dex verminderen…Wie heeft dezelfde ervaringen? Na enig speurwerk op internet zag ik dat de originele dexamphetamine sulfas 5mg of 10mg tegenwoordig weer vergoed worden mits de bereiding plaatsvindt bij CENTRALE VAL BV APOTHEEK VAN DE VERENIGDE VERENIGDE APOTHEKEN LIMBURG landelijk leverbaar zijn.
   Volgend week ga ik hierover in overleg met mijn apotheker en met mijn zorgverzekeraar. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

   Beantwoorden
 2. rowena
  rowena zegt:

  vandaag helaas te horen gekregen dan mijn Apotheek geen dex 2,5 mg kan leveren ik ben er kapot van en weet me geen raad dan moet ik maar stopen met de medicatie en me adhd maar de over hand laten nemen in me gezins leven conerta voor me dochter betaal ik al maar dit er nog bij gaat hem niet worden o wat ben ik boos op de overheid op mevrouw shippers echt waar

  Beantwoorden
 3. r.hoogkamer
  r.hoogkamer zegt:

  kontakt gehad met unive (zorg verzekering) de dexamfetamine 2.5 mg worden vergoed ook na 1 mei.. maar nu hebben de apothekers deze niet meer.. ik hoorde dat de grondstoffen niet meer leverbaar is.. hier wordt een smerig spelletje gespeeld”ze dwingen je om toch te laten betalen.. schandalig

  Beantwoorden
 4. Loek
  Loek zegt:

  Mijn (mediq) aporheek heeft de 5mg niet meer op voorraad, ook niet te krijgen. Hij had nog wel wat 2,5 mg, alleen weet mijn zorgverzekeraar De Friesland nog niet wat ze daarmee gaan doen qua vergoeding dus om die nu zo mee te nemen…(en overstappen kan nu niet he!)
  De apotheker had het erover dat het wel eind juni kan worden voordat er nieuwe 2,5 mg binnenkomt, dat klinkt ook niet best! Ik slik 7,5 mg per keer dus ben sws beter af met die 2,5 pilletjes daar je die Amfexa niet als halfje mag nemen.

  Beantwoorden
 5. Emma
  Emma zegt:

  Bij Mediq apotheek zijn er problemen met de levering van de 5 mg. Het is hen (en mij dus ook niet) duidelijk waardoor dit nu komt. Ook de 2.5 mg kan niet geleverd worden. Echter de 1mg wel. Dit zou betekenen dat ik 7.5 pillen per keer, 3 a 4x per dag moet slikken de komende periode. Wat dus neer komt op 22-30 pillen per dag. Dit is toch te gek voor woorden? De ziekenhuis apotheek van het AMC mag ook de 5 mg pillen niet leveren. Ik heb ze verwezen naar deze pagina maar de apotheekassistente bleef stellig dat 5 mg niet meer besteld kon worden…
  Dus als iemand nog een apotheek in Amsterdam en omgeving weet waar wel 5 mg besteld kan worden hoor ik het graag.
  Verder: ik heb met CZ gebeld en ze zullen de 2.5 mg tabletten vergoeden na 1 mei. Echter, dit geld alleen voor mensen die recepten hebben in eenheden van 2.5 mg. Ze zullen niet 2.5 mg tabletten vergoeden voor personen die 5 of 10 mg gebruiken. Dit heeft te maken met het feit dat amfexa niet kan worden gesplitst.

  Beantwoorden
 6. Peter R. de Vries
  Peter R. de Vries zegt:

  Gewoon geen Amfexa accepteren!!!!
  Dex aanvragen in 2,5mg pilletjes… niks aan het handje!!!

  Euroconcept is het bedrijf (B.V.) die uit winstbejag ons de shit inhelpt!!!

  Beantwoorden
 7. B Bulten
  B Bulten zegt:

  Ik mag zo dex ophalen en het word door mijn verzekering vergoed (zilverenkruis 4 sterrenpolis)
  Welke dex het is en of ik moet voorschieten zie ik zo wel.
  Apotheek heeft het op voorraad.
  Ik ben zo blij.
  Mijn zoon ik elke dag zo verdrietig omdat het zo slecht gaat op school.
  Hij is brugpieper en behoort te genieten.

  Beantwoorden
 8. Esther
  Esther zegt:

  Ik heb vorige week de eerste 3 doosjes amfexa mogen betalen bij de apotheek.. 90 pillen van 5 Mg voor maarliefst €105… Werd er echt even stil van..

  Beantwoorden
 9. Rob
  Rob zegt:

  Gisterochtend bij de apotheek geweest, want ik had van mijn huisarts een recept gehad voor drie maanden en ik had nog een herhaal recept voor een maand, besproken met de apotheker om dit te gaan uitleveren. Was geen probleem ging het gelijk bestellen. Wordt ik gisteravond gebeld door de apotheek dat ze het niet kunnen leveren doordat ze geen bestelling kunnen doen bij de leveranciers. Verschillende kanalen afgegaan, ook bij collega apothekers die het natuurlijk zelf vasthouden, zonder resultaat. Ik heb nu nog voor vier dagen in huis! De apotheek blijft zoeken maar verwacht het niet te vinden binnen vier dagen. Oja, ze kunnen wel het geregistreede medicijn leveren. Ik heb maar gevraagd of ik daar dan in het weekend mag werken zodat ik het ook kan betalen. Dit is een behoorlijk probleem. Ik maak mij nu al druk voor het eind van de week. Belachelijk dat dit zomaar kan, je hebt het hier wel over mensen!!

  Beantwoorden
 10. mariska
  mariska zegt:

  Zojuist van mijn apotheker gehoord dat ik tot 1 mei alles zelf moet betalen, en dat na 1 mei een deel vergoed zou worden. Echter over de hoogte van de vergoeding is nog niets bekend bij de apotheek…

  Beantwoorden
  • Thijs
   Thijs zegt:

   Langzamerhand beginnen de zorgverzekeraars dit via ons twitter kanaal te bevestigen, maar nog niet alle apothekers zijn hiervan op de hoogte. we houden jullie op de hoogte!

   Beantwoorden
   • ozzieivo
    ozzieivo zegt:

    Vanmorgen heb ik gehoord dat ik straks voor drie maanden pilletjes kreeg
    In plaats van 360 krijg ik er 720
    en ja hoor die van 2,5 mg dus.

    Ik vraag me alleen af of die enorme hoeveelheid per keer vier dus net zo werkt als 2 van 5 of één van 10?

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *