Onderzoek vergoeding Dexamfetamine / Amfexa na 1 mei

Er leeft bij zowel patienten als apotheken veel onduidelijkheid over de vergoeding van Dexamfetamine / Amfexa. Omdat gebruikers van ‘Dex’ potentieel zeer hoge kosten moeten maken willen wij graag zo snel mogelijk een volledig overzicht hebben van alle zorgverzekeraars van Nederland. We willen dan ook iedereen vragen om zijn/haar zorgverzekeraar te benaderen en een of meerdere van deze vragen te stellen. Wij publiceren dan zo snel mogelijk de resultaten nadat wij deze hebben geverifieerd.

Onderzoek standpunten zorgverzekeraars

Dit onderzoek is bedoeld om in kaart te brengen wat de standpunten zijn van de zorgverzekeraars inzake de vergoeding van Dexamfetamine na 1 mei.

Welk informatiekanaal van de verzekeraar heeft de informatie verstrekt?

Zodat dit eventueel geverifieerd kan worden

Plak hier de volledige communicatie of link naar tweet zodat we daar naar kunnen verwijzen.

Als je benaderd wilt worden mag je je hier achterlaten

De vragen hieronder kunnen per ZVZ verschillen. De huidige status vanuit de overheid, zoals ook gecommuniceerd door het KNMP zijn onder de vragen vermeld.

volgens de G-Standaard wordt dit product na 1 mei vergoed. De zorgverzekeraars vinden dexamfetamine 2,5 mg een rationele farmacotherapie, omdat de 5 mg niet nauwkeurig gebroken kan worden. De breukstreep van de Amfexa 5 mg is alleen om het breken te vereenvoudigen, zodat het inslikken makkelijker gaat.

Amfexa 5 mg werd in 2015 geregistreerd en is per 1 maart in de handel in Nederland. In principe mag dan geen doorgeleverde bereiding worden geleverd. Producent Eurocept besloot na overleg met betrokken partijen de uitlevering van de doorgeleverde bereiding dexamfetamine 5 mg tot 16 april te accepteren.

De vergoedingsstatus van de doorgeleverde bereiding dexamfetamine 10 mg na 1 mei is vooralsnog onbekend.

Alleen wanneer apotheken dexamfetamine nog, op kleine schaal, voor hun eigen patiënten bereiden, is dat toegestaan. Het is aan de zorgverzekeraar om te beslissen of deze bereiding voor vergoeding in aanmerking komt.

Laat ook je stem horen!

Al 22068 mensen gingen je voor. Alleen je voornaam en organisatie worden op de site vermeld. Je handtekening wordt pas op de site getoond als je deze per mail hebt bevestigd.

Petitie Burgerinitiatief

%uw handtekening%

You can add formatting using markdown syntax - read more
22,068 handtekeningen = 55% van doel
0
40,000

Deel deze actie met je vrienden